Kamratpostens Fotbollsklubb

Fyra bilder som finns på Sveriges landslag. 1958, 63 + 2x65.

Kamratposten gav under 60-talet (64-69 ?) ut ett antal lagbilder, totalt närmare 60 styck. Storleken var kort ca 135x90 mm, tryckt på kartongpapper med blank framsida. För att få dessa kort måste man vara medlem i Kamratpostens Fotbollsklubb, det var alltså ingen bilaga som fanns i själva tidningen. Utan att vara säker, tror jag att korten kunde erhållas genom att delta i tidningens tävlingar. Tror även att de kunde köpas. Det handlar om Allsvenska lag, samt några landslag. Följande lag finns efter vad jag vet: AIK, Brage, Degerfors, Djurgården, Elfsborg, Eskilstuna, Gais, Göteborg, Hammarby, IFK Helsinki, Holmsund, Hälsingborg, Malmö FF, Norrköping, GIF Sundsvall, Åtvidaberg, Örebro, Örgryte, Öster, samt landslagen: Brasilien, Sverige, Ungern.
Om någon har mer fakta om denna samlarserie, tar jag gärna emot dessa. Exakt vilka år Kamratpostens Fotbollsklubb fanns, om det kostade något att vara med o.s.v. En komplett förteckning (kopior) på alla lag skulle givetvis också vara bra att ha.

 

Nedan följer en redovisning av de bilder jag känner till, har lagt till ett årtal som jag "tror" är det årtal som truppen härrör från.

 

 AIK fyra bilder

AIK, Brage, Degerfors

Djurgården

Elfsborg, Eskilstuna, Gais

IFK Göteborg

Hammarby, Helsingfors, Holmsund, Hälsingborg

Hälsingborg

Malmö FF

Norrköping, GIF Sundsvall

Åtvidaberg

Örebro

Örgryte

Örgryte, Öster

Kompletteringar 1968, förmodar att det finns en "nr 2" också.

Brasilien, Ungern